Tisková zpráva: Ke značce Rodiče vítáni se hlásí už přes dvě stě škol

Rodiče prvňáků si na interaktivní mapě mohou vybrat školu vstřícnou k rodičům

Praha 13. ledna 2012Více než dvě stovky certifikovaných škol za čtyři měsíce existence značky Rodiče vítáni lze považovat za jednoznačný úspěch. Jejím hlavním smyslem je pojmenovat prostřednictvím jednotlivých kritérií, podle čeho poznají rodiče vstřícnou školu. Rodičům letošních prvňáčku nová služba umožňuje vybírat si v okolí bydliště školu
i podle ochoty jejího vedení spolupracovat s rodičovskou veřejností.

Z 205 certifikovaných škol je 121 základních škol, 72 škol, které jsou spojené s mateřskou školou, 9 víceletých gymnázií a 3 školy speciální.

Podle krajů je o značku největší zájem stále v Praze a velkých městech, nejméně certifikovaných škol je v Karlovarském kraji a na Vysočině. Počty škol v krajích uvádíme v tabulce.

Kraj

4

Celkový součet

205

Kateřina Kubešová, manažerka značky Rodiče vítáni, řekla:„Dvě stě přihlášených škol už je dostatečný počet, aby například v Praze, Brně, Středočeském kraji, ale třeba i v Ústí nad Labem nebo Ostravě měli rodiče letošních prvňáků reálnou možnost pomocí interaktivní mapy na našich stránkách najít v okolí svého bydliště certifikovanou školu a mezi kritéria, podle kterých vybírají školu pro své dítě, zahrnout i deklaraci slušného zacházení s rodiči. A budeme samozřejmě rádi, pokud školám tato nová služba přinese nové žáky a aktivní spolupracovníky z rodičovských řad. Takový byl záměr při zavádění této značky a letošní zápisy do základních škol ukážou, nakolik se ho podařilo realizovat.“

Kontakty:

Kateřina Kubešová, manažerka značky Rodiče vítáni
e-mail: katerina.kubesova@eduin.cz, mobil: 732 911 524

Poznámky pro editory:

• Interaktivní mapu, kde najdete všechny přihlášené školy, si prohlédněte ZDE.

• Školu vstřícnou k rodičům můžete nahlásit ZDE.

• Starší tiskové zprávy o značce a knize Rodiče vítáni najdete ZDE, ZDE a ZDE.

• Kompletní kritéria certifikace – povinná i volitelná – najdete ZDE.

• Logo Rodiče vítánia plakát s kritérii certifikace si můžete stáhnout ve formátu PDF ZDE.

• EDUin je obecně prospěšná společnost, která se věnuje problematice vzdělávání a jejíž snahou je informovat veřejnost o všem důležitém, co se děje ve školství a vzdělávání. EDUin o.p.s. byla založena v květnu 2010 a připravuje několik informačních a osvětových projektů. Více se dozvíte na www.eduin.cz

• Populární verzi vzdělávacích témat najdete na blogu http://fertek.blog.respekt.ihned.cz