Tisková zpráva: Která škola má nejlepší web? Soutěž sCOOL web vyhlásila finalisty a zahájila hlasování veřejnosti

Třetí ročník soutěže školních webů sCOOL web 2017, má za sebou první kolo, v němž hodnotitelé posoudili webové prezentace přihlášených škol. Z každé ze tří kategorií postupuje 10 nejlepších finalistů do druhého kola, kde bude rozhodovat odborná porota a zároveň proběhne online hlasování o Cenu veřejnosti. Hlavními partnery projektu jsou Unicorn, správce národní domény CZ.Nic, Microsoft a digitální agentura Global Vision.

EDUin pořádá tuto soutěž pro všechny základní a střední školy především proto, aby jim pomohl ukázat cestu, kudy rozvíjet školní webové stránky. Školy oceňují, že jim soutěžní kritéria dávají návod, jak rozvíjet školní web a lépe tak otevírat školu veřejnosti. Soutěž zároveň skrze vítězné příklady dobré praxe ukazuje kvalitní realizace z terénu.

Vedle posouzení dle pravidel dobrého školního webu pořadatelé zajišťují technické testování na optimalizaci pro vyhledávače, úroveň bezpečnosti nebo korektnost zdrojového kódu.

Weby jsou hodnoceny ve čtyřech oblastech:

Soutěží se ve třech kategoriích:

A – Neúplně organizované základní školy

B – Úplně organizované základní školy

C – Střední školy

Z každé soutěžní kategorie postupuje 10 nejlepších škol do finále, ve kterém konečné pořadí určí odborná porota. Vítězové budou oceněni na odborné konferenci 1. června 2017 a následně zveřejněni. Zároveň bude udělena Cena veřejnosti na základě online hlasování, které bude probíhat do 28. května 2017.

Ondřej Neumajer, předseda odborné poroty, řekl: “Významnou novinkou letošního ročníku je zpětná vazba od hodnotitelů, kterou přihlášené školy obdrží na závěr soutěže. Chceme tak školám pomoci lépe identifikovat, co návštěvníci jejich webových stránek oceňují a s čím mají problémy.”

(zavedena 13. dubna 2018)

• Diskutuje se o tématu článku, neodklánějte debatu jinam
  • Nevnášejte sem svou agendu, kterou k tématu pouze „přilepíte“
  • Nevkládejte do svých odpovědí odkazy na jiné stránky, pokud se netýkají přímo tématu článku