Tisková zpráva: Vaše děti toho umí víc, než si myslíte

Podívejte se na videa, která ukazují, že žáci základních škol mnoho dokážou a přemýšlí o tom, co je ve škole i mimo ni baví a motivuje k práci.

Praha 1. září – Tříminutové video ukazuje ve stručnosti projekty několika škol v České republice, které vznikly v rámci programu Extra třída. Zajímavé je hlavně tím, jak žáci mluví o tom, co je ve škole baví a nebaví, a proč jsou pro ně důležité činnosti, které se nedělají ve škole. O každé Extra třídě je k dispozici i samostatný zhruba osmiminutový dokument.

Letní kino, nemocniční klauni, velikonoční dílny, odpočinkový park se slunečními hodinami, to jsou nápady, které realizovali žáci základních škol v Žandově, Opočně, Deblíně, Petroupimi, Chomutově a Frýdlantu.  Projekty vznikly v rámci druhého ročníku projektu Extra třída obecně prospěšné společnosti EDUin a Nadačního fondu Tesco. Filmy o jednotlivých projektech natočili filmaři z neziskové organizace Učíme se příběhy. Podívejte se na:

Spot ukazující šest projektů Extra tříd v České republice – ZDE.

Třídu ze Žandova, která zorganizovala čtyři promítání letního kina – ZDE.

Třídu z Deblína, která se rozhodla připravit stolní znalostní hru o zajímavostech obce – ZDE.

Třídu z Opočna, která chodila za dětmi do nemocnice jako zdravotní klauni – ZDE.

Třída z Chomutova, která organizovala dílny pro děti ze sociálně vyloučeného prostředí – ZDE.

K dispozici jsou zatím první tři filmy. Krátké filmy o Extra třídách natočila společnost Učíme se příběhy. Produkce Kateřina Jonášová, kamera a režie Stanislav Adámek.

Silvie Pýchová, manažerka programů EDUin, řekla: „Vlastně všude, kde jsme projekt Extra třída spustili, jsme zažili překvapení, co všechno děti dokážou, když dostanou prostor. Překvapení jsou učitelé, rodiče i sousedi. Smyslem projektu je ukázat, že dnešní děti dokážou víc, než si myslíme.“

(zavedena 13. dubna 2018)

• Diskutuje se o tématu článku, neodklánějte debatu jinam
  • Nevnášejte sem svou agendu, kterou k tématu pouze „přilepíte“
  • Nevkládejte do svých odpovědí odkazy na jiné stránky, pokud se netýkají přímo tématu článku