Tisková zpráva: Školy budou mít svoji konferenci k webům

Soutěž školních webů sCOOL web vyvrcholí odbornou konferencí, která nabídne pestrou škálu inspirace pro rozvoj webových stránek škol

Praha 16. května 2017 – Zveme vás na konferenci o školních webech, která proběhne 1. června 2017 v Praze. Koná se tradičně jako vyvrcholení celostátní soutěže sCOOL web o nejlepší školní stránky. Letošním tématem soutěže jsou školní informační systémy a jejich propojení do života školy i na školní web. Na programu jsou příspěvky z oblasti technické, vzhledové i obsahové včetně legislativních novinek a povinností z nich plynoucích. Součástí konference bude i slavnostní vyhlášení výsledků 3. ročníku soutěže o nejlepší školní web.

Program konference je volen tak, aby byl atraktivní a přínosný jak pro odborníky – webmastery, tak pro ředitele a členy vedení škol, kteří konferenci rovněž navštěvují.

Vystoupí řečníci ze sféry akademické, podnikatelské i neziskové. Co na konferenci například zazní?

• Jak si vybrat redakční systém webu nám poradí Jan Sequens z digitální agentury Global Vision.
  • O zkušenostech s ideálním rozložením prvků a částí webu a o tom, co vyplynulo z výzkumu o webech mezi deváťáky českých škol, bude hovořit Petr Soukeník ze společnosti Než zazvoní.
  • Jak psát efektivní texty naznačí copywriter Ben Olšanský.
  • A kromě dalších spíkrů se můžeme těšit na příspěvek Jana Řezáče, autora populární knihy Web ostrý jako břitva.

Konference se koná 1. června 2017 od 9:30 ve Velkém sále Nové radnice, Mariánské náměstí 2, Praha 1.

Více informací a registrace: www.scoolweb.cz/konference

(zavedena 13. dubna 2018)

• Diskutuje se o tématu článku, neodklánějte debatu jinam
  • Nevnášejte sem svou agendu, kterou k tématu pouze „přilepíte“